Ik kom uit het onderwijsveld. Naast mijn opleiding tot leerkracht, pedagogiekstudie en jarenlange ervaring met lesgeven, intern begeleider zijn op een basisschool, kwam ik in contact met mensen die al langer bezig waren met neurofeedback.

Doordat ik in het onderwijs zie dat er steeds meer kinderen concentratieproblemen hebben, er steeds meer kinderen zijn, waarbij bepaalde stoornissen worden geconstateerd, was mijn interesse gauw gewekt.

Ik ben opgeleid door het NCH (Neurotherapie Centrum Hilversum). Het Neurotherapie Centrum Hilversum is een van de pioniers in Nederland op het gebied van neurofeedback. Zij zijn gestart in 2002 als onderdeel van Imaging Center van de stichting Fred Foundation, waar een eerste groep therapeuten opgeleid  werd door Martin Wuttke uit de VS.

Ik ben verbonden aan de beroepsvereniging PAINT (Professional Association for Integrated Neurofeedback Training). Begin 2009 is deze vereniging opgegaan in de NFG ( Nederlandse Federatie Gezondheidszorg), vakgroep VIG. Tevens ben ik aangesloten bij de RBCZ en heb ik een AGB code. Ook ben ik een gecertificeerd iLS therapeut.