Ik kom uit het onderwijsveld. Naast mijn opleiding tot leerkracht, pedagogiekstudie en jarenlange ervaring met lesgeven, intern begeleider zijn op een basisschool, kwam ik in contact met mensen die al langer bezig waren met neurofeedback.

Doordat ik in het onderwijs zie dat er steeds meer kinderen concentratieproblemen hebben, er steeds meer kinderen zijn, waarbij bepaalde stoornissen worden geconstateerd, was mijn interesse gauw gewekt.

Ik ben opgeleid door het NCH (Neurotherapie Centrum Hilversum). Het Neurotherapie Centrum Hilversum is een van de pioniers in Nederland op het gebied van neurofeedback. Zij zijn gestart in 2002 als onderdeel van Imaging Center van de stichting Fred Foundation, waar een eerste groep therapeuten opgeleid  werd door Martin Wuttke uit de VS.

Door alle ontwikkelingen in kennis van het brein en darmen en DNA heb ik me hierin geschoold. Naast neurotherapeut en iLS therapeut ben ik opgeleid als orthomoleculaire therapeut en maak ik gebruik van de ratio-intuitive methodiek om klachten te achterhalen en karmische en causale behandelingsmogelijkheden te combineren. Ik ben DNA-gecertificeerd professional bij i-Gene.