Ik vond het leuk, want ik mocht filmpjes kijken. Het helpt ook,omdat ik het idee heb dat ik langer op hetzelfde kan concentreren. Ik voel mezelf ook rustiger.

Jongen 10 jaar

Ik wil je graag nog even bedanken voor de therapie voor M. Ik heb haar de afgelopen 2 maanden flinke stappen zien maken. Ze is nu zelf woorden aan het typen op haar telefoon en leest nu hele woorden in plaats van de losse letters. Echt een reuze sprong waar we blij mee zijn.

Vader van een dochter

De aanleiding voor onze zoon (bij aanvang 9 jaar, nu 10 jaar) om te starten met Brain Therapy was voor hem dat hij zich slecht kon concentreren op school en het heel druk voelde in zijn hoofd. Door de rustige uitstraling van Marlène, voelde hij zich al snel op zijn gemak haar. De eerste paar keer waren nog spannend, maar dat wende snel.

Sinds hij is gestart bij Marlène, kan hij zich steeds beter focussen op school. Nu, 4 maanden later, gaat het daardoor erg goed op school. Hij vertrekt vaak zingend op de fiets naar school, heeft zijn werk op tijd af, kan zich beter focussen op zijn werk en ook op sociaal vlak zit hij lekker in zijn vel nu. Zo mooi om te zien hoe trots hij is op zijn verbeterde rekenprestaties en dat zijn zelfvertrouwen flink is toegenomen. Bedankt Marlene!

Moeder van zoon

Sinds ik naar Marlene ga, heb ik het minder druk in mijn hoofd. Ik kan me beter focussen op school. Zelfs de tafels zijn veel makkelijker geworden. Ik vind het heel chill om een film te kijken bij Marlene. Dan denk ik niet meer aan het scherm dat kleiner kan worden.

Jongen, 10 jaar

In verband met cognitieve klachten als gevolg van longcovid kwam ik terecht bij Marlène. Ik heb de sessies altijd als prettig ervaren, Marlène is rustig en vakkundig en kan naast de neurofeedback goed meedenken over supplementen en andere factoren die het herstel zouden kunnen bevorderen.

Nu ik de therapie afgerond heb, merk ik dat ik weer in prikkel rijke omgevingen kan zijn, dat het mij weer lukt om me te concentreren en is er meer rust in mijn hoofd. Ik ben er nog niet, maar ben ervan overtuigd dat de sessies mij een groot stuk op weg hebben geholpen.

Vrouw, 30 jaar

Ik ging altijd met veel plezier naar Marlene.
Tv kijken was altijd leuk en ik weet niet hoe het werkt, maar het heeft me heel veel rust in mijn hoofd gegeven.
Ik kan me makkelijker concentreren en voel me minder gefrustreerd als ik spelling moet doen op school

Jongen, 12 jaar

I came to Marlene because I was in my forties and had been diagnosed with ADD finally. I had been using psychological and organisational systems (lots and lots of lists) to help me cope better with the challenges of work, and family, but still days of work were lost to distractions, and last minute heroic efforts were still the norm.

With neurofeedback I was able to experience what it was like to actually get things done that you wanted to do. The treatment is very relaxed, and the effects have been long-term. My life has changed for the better, because of my treatment through braintherapie. I'm still as creative as ever, but I'm more able to get things done that I want to get done because they are important to me, both at work and home. Before I started that was often not the case.

Marlene is very nice, and we had nice chats, as well as her being a very good technician.

Years later, I revisited to have another scan and see if there were any places that still needed work. The scan results from that scan were very, very different from my first scan as the habits my brain had picked up during the first treatment continued to improve after the sessions had stopped. In a few weeks I was much more relaxed, happy, and even more able to focus.

Thanks Marlene for your excellent work, it has made all the difference.

Man, 43 jaar

Door een artikel was mijn interesse in neurofeedback gewekt. Ik wilde dit vooral proberen omdat ik veel last heb van piekeren, slapeloosheid en vaak een gestrest en opgejaagd gevoel.

Nu in de braintherapie heb gedaan, merk ik dat ik beter slaap, me beter kan concentreren en minder pieker. Het voelt echt alsof ik meer rust in mijn hoofd heb.

Ik vind het ook interessant dat de resultaten echt meetbaar zijn. Ik voel het niet alleen, maar het wordt ook nog eens bevestigd door de EEG-scans die Marlène gemaakt heeft.

Daarnaast vond ik Marlène een fijn persoon en was de training voor mij echt een rustpunt op de dag. Hoewel er natuurlijk hard getraind werd daarboven ;) Ik kan het iedereen aanraden!

Vrouw, 34 jaar

ik ben rustiger in mijn hoofd, vooral op school gaat het beter. Thuis ben ik nog wel druk en ga dan lekker buitenspelen, maar het was vooral voor school, dat ik hier kwam. Het was niet vervelend om te doen, ik heb lekker filmpjes gekeken. Wel soms lastig, dat het beeld klein werd. Maar met oefenen ging dat ook beter.

Jongen, 9 jaar

Ik vond de brain therapie heel erg fijn! Ik heb hierdoor veel meer rust in mijn hoofd gekregen en kon mij daardoor ook beter concentreren. Het heeft mij erg geholpen met het slagen voor school. Ik denk dat het laatste jaar van school veel moeilijker was geweest als ik de braintherapie niet had gedaan, doordat ik dan vast was gelopen door de stress.

Meisje, 18 jaar

Eerst was ik heel vaak paniekerig en chaotisch. Als ik veel afspraken had wist ik soms niet hoe ik dat moest oplossen. Maar nu ik naar Marlène ben geweest ben ik veel rustiger daarin. Ik heb ook veel minder stress. Ik had eerst ook heel veel tiks. Dat is nu ook iets minder geworden. Ik vond het natuurlijk ook heel leuk om een film te kijken. Maar na de behandeling was ik wel altijd een beetje moe.

Meisje, 13 jaar

Door een aantal opzienbarende ervaringen van mensen die NF hebben ondergaan, was mijn interesse groot en heb besloten dit fenomeen zelf te gaan beleven, mede omdat ik op mijn 68e jaar nog een HBO-studie gestart ben en beter piano wilde spelen.

Een plezierige bijkomstigheid was, dat ik altijd rond 8 uur in de ochtend bij Marlène mijn sessie had, een mooi begin van de dag, en terwijl mijn hersens getraind werden, keek ik naar goede films, dus het mes snijdt aan twee kanten.

Wat heeft het mij opgeleverd?

Dat ik opvallend goed slaap, betere concentratie, de grote gedachtenwereld in mijn kop heb ik meer op orde, en mijn prioriteiten weet ik beter te stellen.

Kortom waarom zou je je spieren wel trainen en je hersens niet?

Man, 68 jaar

Onze dochter (7 jaar) bleek een vrij grote onbalans te hebben in haar IQ. Dit bleek uit onderzoek van de GGZ jeugdzorg waar we terecht waren gekomen omdat ze thuis heel veel woede aanvallen had, overgevoelig was op haar huid, altijd (over)vermoeid leek, slecht sliep en het ochtendritueel een steeds groter drama werd. Na een therapie behandeling daar ging het nog steeds niet veel beter. Op aanraden van haar nichtje zijn we bij Marlene terecht gekomen. Al snel verdwenen de woede uitbarstingen en vertelde ze meer rust in haar hoofd te hebben. Ook de ochtenden zijn weer gezellig en ondanks dat haar huid nog steeds gevoelig is en ze nog altijd heel moe uit school komt, kan ze er veel beter mee omgaan en (met het muziekkussentje) valt ze veel makkelijker in slaap.

Heel erg bedankt Marlene!

Moeder van een dochter, 7 jaar

Via de diëtist kwam ik bij Marlène terecht.

Dit bleek, voor mij, precies de juiste combinatie. Meer aandacht naar goed en gezond eten, maar vooral ook tussen de oren de boel organiseren.

Ik had nog nooit van neurofeedback gehoord, geen enkel idee wat ik ervan kon verwachten.

Na het kennismakingsgesprek werd er een scan gemaakt om te kunnen zien of er een onbalans aanwezig was in de hersendelen. Deze was zeer duidelijk aanwezig. In eerste instantie schrok ik hiervan, maar direct ook een bevestiging dat ik er niet voor niets zat.

Naast de therapie begonnen we met supplementen. In eerste instantie merkte ik weinig verschil, maar vooral mijn omgeving reageerde positief. Ik kwam rustiger en minder gestrest over. Achteraf had ik pas in de gaten dat ik minder somber was en regelmatig weer floot. Ik slaap ook beter, maar vooral veel dieper.

Door de therapie leer je vooral te focussen en de “ruis” te negeren. Je richten op dingen waar je energie uit haalt. In mijn werkomgeving pluk ik hier dagelijks de vruchten van, al is het een proces om jezelf regelmatig tot de orde te roepen en niet terug te vallen.

Ik ben nu ruim 4 maanden verder. Ik ben er nog niet, maar door de therapie op de goede weg.

In één van de andere ervaringen las ik dat iemand het heeft over meer ruimte in het hoofd. Zo ervaar ik het ook.

Ik ben van plan om ieder jaar een aantal sessies te gaan volgen, als “onderhoud”.

Man, 48 jaar

Onze dochter 10 (prematuur 1,2 kilo) liep vanaf haar geboorte met een achterstand die steeds groter werd. Marlene vermoedde voedselallergie en ze had er inderdaad diverse, verder bevestigde ze wat we al van speltherapie gehoord hadden dat de interactie tussen haar linker- en rechter hersenhelft niet goed werkte. We zijn er nog lang niet maar onze dochter leest nu een heel stuk beter en is op school vooruit gegaan, bedankt Marlene

anoniem

Lieve Marlene, Heel erg bedankt dat je door middel van neurofeedback mijn hoofd rustiger hebt gemaakt en dat ik niet meer zo vaak huil.

meisje, 10 jaar

tijdens dat ik bij Marlene langs moest komen, merkte ik niet zoveel verschil. Nadat ik van Marlene niet meer hoefde te komen, toen merkte ik een verschil! Ik was minder afgeleid, ik kon me beter op mijn werk concentreren en ik was veel minder bang. Het was de moeite waard en ik hoop dat ze veel mensen kan helpen!

Meisje 13 jaar

ik heb mijn examen mede gehaald doordat Marlene me hielp met verbeteren van mijn concentratie door de training en de supplementen die ik van haar kreeg.

Jongen 18 jaar

door de training, supplementen en de ademhalingsoefeningen ging ik beter slapen, was daardoor meer uitgerust. Hoofdpijn werd minder en mijn stemming verbeterde. Marlene, bedankt!

vrouw, 42 jaar

ik had een burnout, was al wel aan het herstellen. De sessies bij Marlene zorgden ervoor dat ik me beter ging voelen. Ik kon ook beter omgaan met stress. Langzaam aan kreeg ik weer vertrouwen in mijzelf.

man, 38 jaar

door de oefeningen met de iLS en de neurofeedbacksessies werd de motoriek van onze zoon veel beter, hij kon zich beter concentreren en op school gingen de resultaten goed vooruit. Dank je wel!

zoon,11 jaar

onze zoon was al een paar jaar geleden bij je geweest, nu in laatste jaar van basisschool nog even een 'herhaling'. Jouw adviezen en de neurofeedbacktrainingen hebben zeker geholpen om hem op de school van zijn (en onze) wens te krijgen. Dank je wel.

zoon 12 jaar

na het maken van het QEEG vermoedde je een voedingsintolerantie: dit bleek inderdaad zo te zijn. Bij elimineren bepaalde voedingsstoffen begon onze dochter zich al beter te voelen. Door de neurofeedbacksessies werd ze rustiger in haar hoofd, kreeg ze minder boze buien. We hopen dat het nu zo blijft, anders zie je ons over een paar jaar weer terug!

dochter 9 jaar

ik voelde altijd een onrust in mijn hoofd, kon me niet altijd goed focussen. Na de sessies neurofeedback ging dit al veel beter. Dank je wel.

man 46 jaar

Onze Zoon Quinten heeft bij Marlene de Neurofeedback therapie gevolgd.

Aanleiding voor de therapie was een advies van de schoolpsychologe. Naast ernstige dyslexie heeft Quinten last van een concentratie stoornis. Deze stoornissen belemmerden zijn voortgang op school. Taken kwamen niet af, de aangepaste programma's kwamen niet af, extra oefeningen kwamen al helemaal niet af. Het resultaat is dat hij steeds verder achter liep, terwijl iedereen ervan overtuigd is, dat zijn intelligentie niveau normaal is.

Tijdens de therapie begon Quinten op school beter te presteren. Hij kreeg week taken af en behaalde voor rekenen voldoendes. Dit zorgde ervoor dat hij met meer plezier naar school toe gaat. Verder is de therapie een leuke vorm van therapie. Quinten ging hier nooit met tegenzin naar toe.

Marlene, bedankt voor de zorg.

vader van Quinten

Neurofeedback, meer dan een training of therapie

Voordat ik over onze ervaring met Neurofeedback kan vertellen is eerst een korte inleiding nodig:

Onze dochter is altijd al een bijzonder meisje geweest. Zo vond ze het bijvoorbeeld niet nodig om te leren kruipen, ze ging met 10 maanden meteen lopen, praten deed ze juist weer heel laat, net als fietsen en zwemdiploma A halen, lukte ook maar niet. Op school leek ze steeds vaker in een droomwereld te zitten. Soms moest de leraar haar wel 3 x roepen voordat ze het hoorde. Eerst dachten we nog dat het aan haar gehoor lag dat bleek niet zo te zijn. Ze struikelde ook veel, nonchalant noemden we dat om er toch een positieve draai aan te geven. Op school werd steeds negatiever gesproken over ons meisje. Ze lette niet op, reageerde niet, leek brutaal, werd snel boos, wilde geen opdrachten uitvoeren en kreeg haar werkjes maar niet af. Ze wil niet... zei de juf. En onze dochter kreeg steeds minder plezier in school.... en ze stond pas aan het begin! Naast deze wat bijzondere kant is ze erg creatief, vrolijk, grappig en sociaal. Waar ze komt gaat de zon schijnen. Met een brok in mijn keel liep ik dan ook na de oudergesprekken naar huis... Zoveel negativiteit over dit leuke jonge meisje, hoe kan dat. Ze is zo'n mooi mensje en nog maar 6...

Na informatie te hebben ingewonnen hebben we besloten om haar te laten testen. Wat uit deze testen kwam was voor ons een feest van herkenning. Niet alleen bij onze dochter maar ook herkenning voor mij en mijn man in onszelf. Kwartjes vielen direct op hun plek. Een mooie ervaring. Ook confronterend uiteraard.

Onze dochter bleek ADD te hebben met een disharmonie tussen de linker en rechter hersenhelft van bijna 30 punten verschil. Een andere uitkomst van de test was dat ze hoogbegaafd is aan de talige kant... en zeer begaafd aan de praktische kant is. Ze kon er dus helemaal niks aan doen.

Onze psycholoog heeft ons veel adviezen en handvatten gegeven. Wat een echte eye-opener voor ons was is het feit dat mensen met ADD snel faal-angst ontwikkelen en daardoor geen zin meer hebben in school, motivatie verliezen met alle ellende tot gevolg. Dat was natuurlijk ook gaande bij ons meisje en wij wilden als ouders alles doen om haar te helpen enthousiast te blijven en om een positieve en leuke manier haar lagere schooltijd te laten beleven.

Een van de adviezen was oefen therapie in combinatie met Neurofeedback training, zo kwamen we terecht bij Marlene Potjer.

Voordat je aan Neurofeedback begint moet je er zelf wel echt achter staan. Marlene heeft mij in een paar telefoongesprekken heel rustig uitgelegd wat ze doet en wat de mogelijke resultaten zijn. Medicijnen om haar meer balans te geven willen wij zo lang mogelijk uitstellen, dus we waren snel overtuigd. Nu nog ruimte inbouwen in onze drukke fulltime werkschema's, 2 x per week en oefenen tussendoor maar dat waren we toch echt verplicht aan onze lieve dochter... we zijn er vol overtuiging aan begonnen. De combinatie van de training via filmpjes met het vergroten en verkleinen van het beeld, de oefeningen met de luxe ILS apparatuur, koptelefoon/iPod/muziek en het muziekkussen samen met de fijne, veilige en professionele begeleiding van Marlene heeft ons aangenaam verrast. Het geheel hebben we aangevuld met multivitamine en een mineralenformule. Nu een klein half jaar later staan we met onze dochter sterker dan ooit te voren. Ze is rustiger, overwogen en blij en vooral zeker van zich zelf. Ze geeft zelf steeds meer structuur aan de dagelijkse zaken en herinnert haar eigen activiteiten en..... ze heeft plezier in school, haar humor is weer terug, ze kent haar uitdagingen en accepteert wie ze is. Ze is er zelfs trots op, ik heb ADD zegt ze: alle dagen dromerig, geintje! Het lijkt wel alsof alles gewoon beter spoort in haar koppie.

We betrekken de school in alle stappen die we nemen dus krijgen we begrip terug dat zorgt voor positieve schooldagen met veel plezier en een zeer goed tussenrapport, ook fijn. Toen we twee weken geleden de laatste sessie hadden, had mijn dochter tranen in haar ogen, zo jammer vond ze het, 'Mama... het was ons momentje in de week zo samen met Marlene'. Het was voor haar dus meer dan een training of een therapie. En het was voor mij een rustpunt in de week en een moment waarin ik zo oprecht mogelijk met mijn dochter bezig was. Tja... en dat verdient ze, ze heeft gelijk, dat momentje samen gaan we nu op een andere manier inkleuren...

Een vader en moeder van een bijzondere dochter
Ik vond het heel leuk: film uitkiezen, de oefeningen met muziek, Marlène is heel lief, en het heeft goed geholpen. Mijn concentratie is beter geworden, ik ben minder boos en val minder. meisje (7 jaar)
Ik vond het erg fijn en het gaf me rust in mijn hoofd. Ik vond het leuk om films te kijken en dat intussen mijn hoofd rustiger werd. Op school ging het ook steeds beter! jongen (13 jaar)
Na mijn sessie neurofeedback kan ik beter leren, ik kan nu veel sneller woordjes leren bijvoorbeeld. Cijfers zijn ook beter. Ik vond het niet vervelend om te doen, was wel leuk, filmpjes kijken en intussen is je brein aan het werk. jongen (15 jaar)
Nu, 4 jaar later wil ik je heel graag laten weten dat het heel goed gaat. Ik ben (gelukkig) geen strak gedisciplineerde, 100% gestructureerde en strak plannende vrouw geworden, maar ik kan nu kiezen wat ik wel en niet doe, en doe dat dan ook. En ik doe veel. Daarnaast doe ik een geweldige HBO studie, Chinese Geneeskunde, en slaag verdorie met geweldige cijfers!!! We zullen het nooit weten, maar ik betwijfel of ik zonder neurofeedback de aandacht hiervoor bij had kunnen houden. Ik ben er dolgelukkig mee!!! vrouw (46 jaar)

R over braintherapie bij Marlene: "Ik had altijd wel zin om naar Marlene te gaan, want ik mocht daar filmpjes kijken. En aan het einde kreeg ik altijd iets lekkers. Het is niet makkelijk om de rand weg te houden van het fimpje, maar ik kon het steeds beter. Het oefenen met de koptelefoon met muziek vond ik niet altijd leuk, maar de oefeningen gingen wel steeds beter. En nu vind ik zelfs opdrukken tegen de muur leuk! Ik ben door braintherapie veel blijer geworden en heb veel minder last van drukte en prikkels."

Wij kozen voor braintherapie omdat onze zoon R (8 jaar, heeft autisme) erg depressief en boos was. Hij mopperde en huilde veel. En kon nauwelijks meer genieten van dingen. Ook had hij veel last van drukte en lawaai om zich heen. Het was heel verdrietig om hem zo te zien worstelen. En het maakte het leven voor hem, ons en zijn jongere broertje er niet eenvoudiger op.

R. en wij gingen altijd met veel plezier naar Marlene. Ze ontving ons altijd erg warm, met aandacht voor R. en zijn liefhebberijen. We bouwden een prettige band met haar op. De sessies waren voor R. prima te doen. Nu genieten we van het het resultaat. Hij gaat met plezier naar school, maakt makkelijk vriendjes. Zijn gevoelens zijn veel evenwichter en van zijn autisme heeft hij veel minder last. Ook de leerkrachten merken het verschil. We zijn blij dat we hebben geinvesteerd in het geluk van onze zoon.

Onze jongste zoon (5 jaar) heeft de veranderingen het beste verwoord: "R, je hersenen zijn gedraaid! Eerst was je alleen boos en nu ben je alleen maar blij!"

In eerste instantie geloofde ik het niet helemaal dat filmpjes kijken mij zou kunnen helpen. Nu ruim 4 maanden later merk ik dat ik rustiger in mijn hoofd ben, me beter kan concentreren, beter kan plannen en minder spullen vergeet. jongen (10 jaar)
Ik kan me beter concentreren op school. En het begrijpend lezen gaat ook beter. Ik werd rustiger. jongen (11 jaar)
Mijn dochter (10jr) heeft het gezellig gevonden bij jou. Ze zegt er iets rustiger van geworden te zijn. Alleen had ze nog meer verandering verwacht. Op school wordt nu aangeraden dat ze in de plusklas gaat.
Ik heb een aantal weken neurofeedback gehad bij Marlene, het was erg leuk en ik mocht er veel filmpjes kijken, Het heeft mij geholpen met mijn concentratie, kan mijn werkjes beter afmaken, ook als het nu druk is. ben ik minder boos en krijg minder straf en schrijf ik netter. Youp (9 jaar)
Omdat ik al een tijdje last had van onrust in mijn hoofd, niet lekker in mijn vel zitten, slecht slapen en bepaalde angstgevoelens, was ik op zoek naar iemand die mij daar mee zou kunnen helpen. Via een vriendin kwam ik in contact met Marlene. Ik had nog nooit van neurofeedback gehoord dus ik was erg benieuwd of deze therapie mij zou kunnen helpen.

Ik ben inmiddels bijna een jaar verder en heb deze week mijn laatste sessie gehad bij Marlene. Het was intensief, 2x per week drie kwartier “trainen” maar heb het eigenlijk elke keer als heel prettig ervaren omdat je heel ontspannen een leuke film zit te kijken. Het resultaat is dan ook dat ik echt een enorme verbetering zie in mijn functioneren. Ik voel mij veel rustiger, slaap weer goed en ook de angstgevoelens zijn zo goed als weg. Ik heb zelfs al weer een paar keer in een vliegtuig gezeten zonder angst! Ik ben gewoon veel meer in balans waardoor ik beter in mijn vel zit en veel meer kom tot dingen doen.

Neurofeedback heeft mij dus echt enorm geholpen. Marlene, veel dank !
(vrouw, 47 jaar)
Onze zoon van 17 heeft 4 maanden lang 2 keer per week therapie gehad bij Marlène. Hij kampte met concentratie- en motivatieproblemen en zat helemaal niet lekker in zijn vel. Na 4 maanden kunnen we zien dat hij zich goed voelt, zich weer openstelt voor anderen en dat zijn prestaties op school sterk verbeterd zijn. We zijn na een lange tocht langs allerlei hulpinstanties heel blij dat deze therapie zo goed bij hem is aangeslagen.
(moeder, zoon 17 jaar)
Al jaren waren we bezig om de juiste hulp te vinden voor onze zoon. Onderzoek wees bij hem uit dat er sprake was van hoogbegaafdheid en mogelijk ADD en PDD-NOS. Op school kwam hij niet tot werken. Hij schreef soms drie zinnen op een dag, of kon slechts een rijtje sommen afronden. Iedere dag na schooltijd kwam hij thuis met een ‘vol hoofd’. School was eigenlijk een drama voor hem.

Emoties zaten er uiteraard wel, maar hij kon ze zeer moeilijk uiten. Hij was redelijk pessimistisch ingesteld . Hij had veel vrienden, maar was altijd te moe om te spelen omdat zijn hoofd overliep van gedachten en gevoelens. Daarnaast was hij hypergevoelig voor veel prikkels die via zijn zintuigen binnenkwamen. Nagels knippen deed bijvoorbeeld pijn en geluiden kwamen hard bij hem binnen. Zowel thuis als op school droeg hij een koptelefoon.

Een aantal maanden heeft hij begeleiding gekregen van Marlene (neurofeedback en ILs). Ils zorgde ervoor dat zijn zintuigen minder gevoelig leken ‘afgesteld’. Thuis was de koptelefoon al snel niet meer nodig.

Na ongeveer 20 sessies neurofeedback gaf zijn leerkracht aan dat ze niet wist wat er was gebeurd. Hij werkte op school! Al het werk van de dag kwam af. Daarnaast maakte hij grapjes in de klas en was hij veel meer betrokken bij het sociale proces in de klas. Vrienden en familie gaven aan dat hij zoveel meer praatte en dat hij zoveel opener was. Zelfs op foto’s was dit te zien, een veel opener gezicht.

Hij lacht meer, is vrolijker, is veel optimistischer, zijn zelfbeeld is gegroeid en kan zich veel beter concenteren in de klas.

We spraken vroeger over hem als een bloem in de nacht. Hij had de mogelijkheden om prachtig te bloeien, maar niemand die dit kon zien. Nu is dit gelukkig anders. Er lijkt een laagje afgepeld door de neurofeedback waardoor hij veel beter tot bloei kan komen. Hij is zo trots op zichzelf en staat zoveel gelukkiger in het leven.

We blijven het wonderlijk vinden hoe neurofeedback zo snel deze veranderingen heeft kunnen geven. Maar we zijn er zo ongelooflijk blij mee!!!!!

Marlene, bedankt voor alles! (moeder, zoon 8 jaar)
Al jaren kampte ik met een gevoel van onrust. Daarbij kon ik met 10 dingen tegelijk bezig zijn zonder er ook maar een af te maken. Daar wilde ik graag van af, vooral van die interne onrust. Ik kreeg een tip van een vriendin om neurofeedback te gaan doen en zo kwam ik terecht bij Marlene. Het is een intensieve therapie, 2x per week een uur, maar ik vond het heerlijk. Twee keer een uur lang televisie kijken, daar nam ik nooit de tijd voor en nu was het therapie. De onrust is voor een heel groot gedeelte weg, dingen maak ik af en het grootste compliment kwam van mijn man. Hij vond dat ik de laatste tijd zo gestructureerd bezig was. Het heeft mij absoluut geholpen. Heel veel dank Marlene (vrouw, 44jr)
Ruim 4 maanden heeft mijn zoon van 9 jaar braintherapie gehad. 2x per week heeft hij films gekeken, wat best iets van een kind vergt. Tuurlijk was het af en toe best wat veel maar ook mijn zoon zag dat deze methode hem gaande weg veel bracht. En welk kind wil niet lekker filmpjes kijken? De aanleiding om naar Marlene te gaan was zijn gebrek aan concentratie en aandacht en ook had hij wat moeite om goed met zijn emoties om te gaan. Hoewel de methode en de resultaten van neurofeedback nog ter discussie staan, heeft het bij mijn zoon tot zeer positieve resultaten geleid. Zijn rapportcijfers zijn nog nooit zo goed geweest, hij geeft zelf aan dat hij zich beter kan concentreren op zijn taken, met als direct resultaat dat hij zijn taakjes binnen de gestelde tijd af heeft. Ook durft hij zich in de klas en ook daarbuiten veel vrijer te bewegen en zijn emoties te tonen. Hij is veel toegankelijker en socialer. In de klas wordt dat ook opgemerkt door de leerkrachten. Wat voor ons het meest belangrijk is, is dat wij een gelukkig en evenwichtig kind zien die zijn plaats durft in te nemen, zijn capaciteiten weet te benutten en zich daar gelukkig bij voelt! Dank Marlene! (zoon, 9)
Hij is altijd met plezier naar jou toegegaan, hetgeen voor ons ingehouden heeft dat hij voor zichzelf het gevoel heeft gehad er baat bij te hebben gehad immers anders 'spartel' je wel tegen als kind van 9 jaar. Bij vraag aan hem wat hij voelde of eraan heeft gehad kwamen onderstaande punten naar boven; Beter nadenken, minder moeite met leren/onthouden, rustiger in mijn hoofd geworden (jongen, 9 jaar ADHD/ADD)
Ik ben geruime tijd onder behandeling geweest van Marlène Potjer. Twee keer per week keek ik naar een film naar keuze en werden mijn hersenen op die manier getraind. Dat is heerlijk relaxed.
Ik heb vorig jaar besloten tot neurofeedback omdat ik vond dat ik meer in balans moest komen. Ik had geen zware problemen, maar wel last van stemmingswisselingen en zat naar mijn gevoel teveel vast in mijn eigen kringetje. Had anderhalf jaar daarvoor wel een kleine burn out gehad. Ik wilde verandering bij mijzelf teweeg brengen. Nu ben ik klaar. Ik heb het idee dat ik meer ruimte heb in mijn hoofd en dat ik evenwichtiger ben geworden. Ik heb net mijn opleiding tot Mediator in één keer gehaald, dus met de concentratie zit het nu ook wel goed. Kortom ik ben blij dat ik de stap heb gewaagd. Het heeft mij geholpen. (vrouw, 49 jaar)
Onze zoon heeft 2 sessies van 15 behandelingen Neurofeedback doorlopen. Na de eerste 15 behandelingen hadden we de indruk dat onze zoon zich wat beter kon concentreren en ook qua communicatie/formulering van zinnen vooruitgang boekte. Na de 2e sessie van 15 behandelingen leek er weinig extra resultaat te zijn behaald en hebben we de behandeling beeindigd.

Als we terugkijken op de hele behandeling schatten we in dat er kleine succesjes geboekt zijn. Moeilijk vast te stellen of dit  dit een blijvende verbetering is, omdat in diezelfde periode hij ook verder ontwikkelde als tiener. Er geldt hier zeker het principe "baadt het niet, het schaadt ook niet". (kind 11 jaar, PDD-NOS)
Mijn ervaring met neurofeedback is heel goed. In het begin wist ik niet precies wat ik kon verwachten. Ik vind het een positief geheel. Samen met mijn begeleidster komen tot waar ik nu ben! Ik ervaar zeker verandering in mezelf in positieve zin. Ik kan beter voor mezelf opkomen, ben relativerender en kan beter met verdriet en tegenslagen omgaan. Ik blijf niet meer zolang ergens in hangen en ben sinds lange tijd weer mezelf. Het zou helemaal mooi zijn als het slapen ook elke avond beter zou gaan, maar ik heb goede hoop. Kortom ik kan het iedereen aanraden, die er maar enigszins baad bij kan hebben. (vrouw, 52 jaar)
Ik heb last van OCD en ben niet flexibel in mijn gedachten. Aan het eind van de neurotherapiesessies voelde ik me een stuk beter. Maakte minder een punt van allerlei dingen en bleef ook niet steeds hangen in lastige dingen. Waar ik als een berg tegenaan keek kon ik beter mee omgaan. De  28 sessies die ik vergoed kreeg waren niet genoeg, dus ik was blij dat ik nog een traject mocht doen en daar weer een DBC voor kreeg. (man, 47 jaar)
Na 6 maanden Neurofeedback kunnen we maar een ding conluderen; we hebben een nieuwe dochter... Onze dochter kampt al jaren met concentratie problemen en met het moeilijk aansluiting vinden met leeftijdsgenootjes.

Door de Neurofeedback heeft ze inmiddels een super eindrapport op school en ook zien wij meer vriendinnetjes langskomen. Vooral het laatste vinden wij heel belangrijk. Het lijkt wel of de sociale signalen die wij en haar omgeving afgeven steeds beter binnenkomen. (dochter, 9 jaar ADHD)
Finn (8 jaar) is ruim een half jaar bij Marlene geweest voor neuro feedback training. Hij was een boos gefrustreerd mannetje die niet vooruit te branden was, moeite me concentreren en veel dromerig. Dagelijks woede aanvallen. Nu ruim een half jaar later is het een heel ander kind geworden. Relaxter, minder snel boos, rustiger, blijer. Nu denkt hij zelf aan zijn gymtas op dinsdag en lukt het hem om op tijd klaar te zijn voor school. Concentratie gaat ook beter. Ik kan niet anders zeggen dan dat de neuro feed back training ontzettend heeft geholpen. Finn ging altijd met plezier naar Marlene (fijn een filmpje kijken). Mijn man en ik vinden de neuro feedback training de beste financiele investering die we ooit hebben gedaan. (Moeder van Finn)